Ласкаво просимо
Новини
Про факультет
Структура факультету
Абітурієнту
Навчання
Студ. самоврядування
Наукова робота
Рада молодих вчених
Про Раду
Напрямки роботи
Структура та склад
Новини
Корисна інформація
Контакти
Аспірантура
Докторантура
Міжнародні зв'язки
Профбюро
Працевлаштування
Норм. документи КНУ
Фото / Відеогалерея
Інфоресурси
Контакти
Про сайт
Пошук
Зареєструй поштову скриньку на факультеті!
Лекторій для юних хіміків
Нагороди та досягнення факультету, відгуки випускників та роботодавців
XXV Міжнародна конференція студентів та аспірантів "Сучасні проблеми хімії"
Профбюро хімічного факультету
Календар подій КНУ імені Тараса Шевченка
Київська конференція з аналітичної хімії "Сучасні тенденції аналізу-2022"
Сайт наукової групи професора Ольги Запорожець, Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Фотоніка напівпровідникових композитів
Oleksandr Grygorenko Web Page
Vasyl G. Pivovarenko Homepage
Науково-дослідна група Зої Войтенко
Науково-практичний журнал "МЕТОДЫ И ОБЪЕКТЫ ХИМИЧЕСКОГО АНАЛИЗА" Наукової Ради НАН України з проблеми "аналітичної хімії", присвячений усім аспектам аналітичної та біоаналітичної хімії
Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка
French-Ukrainian Journal of Chemistry

Новини



05.10.2021
Аспірант КНУ: Info Day – 2021
7 жовтня 2021 року
Початок реєстрації: 10.30-11.00
Урочистий початок заходу: 11.00
Актова зала головного навчального корпусу Університету
Подробиці за посиланням.
19.07.2021
Рада молодих вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує аспірантів та молодих вчених на презентацію конкурсу заступників деканів з наукової роботи: "Молодий вчений року": місія, візія, цінності та умови участі.
23 липня 2021 року о 15.00
ZOOM
Ідентифікатор: 88260010053
Код доступа: 895742
Спікери:
Дарина Кушерець - голова організаційного комітету конкурсу, д.ю.н., професор
Марина Хмара - голова конкурсної комісії конкурсу, к.е.н, доцент
Більш детальна інформація про конкурс та умови участі за посиланням.
06.07.2021
На сайті Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича з'явився новий практичний посібник "Профіль автора у Scopus" (упорядник М. Назаровець).
Посібник містить ілюстровані покрокові інструкції з особливостей створення, пошуку та варіантів корегування (внесення змін, об’єднання тощо) профілів авторів у базі даних Scopus.
Відео-запис вебінару "НАУКОВА СТАТТЯ: ПІДБІР ЖУРНАЛУ ТА ОФОРМЛЕННЯ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ПУБЛІКАЦІЙ" Ви можете переглянути на You-tube каналі Ради молодих вчених КНУ імені Тараса Шевченка за посиланням .
Нам дуже важливо почути Вашу думку про захід та дізнатись, які теми вас ще цікавлять. Це допоможе нам проводити заходи, корисні та цікаві для аспірантів та молодих науковців Університету.
Будь ласка, заповніть це коротке анонімне опитування.
22.06.2021
Рада молодих вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка проводить інформаційний захід НАУКОВА СТАТТЯ: ПІДБІР ЖУРНАЛУ ТА ОФОРМЛЕННЯ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ПУБЛІКАЦІЙ 24 червня 2021 р. о 16.00.
Реєстраційна форма.
На вказану вами електронну пошту 24 червня о 13:00 буде надіслано параметри Zoom.
Спікер: Тихонкова Ірина, PhD, Clarivate Analytics
Поговоримо про:
✓технічні та наукові критерії якості наукового видання
✓про ISSN, doi, impact factor та які можуть бути варіації останнього
✓як порівняти видання та обрати краще для публікації ваших досліджень
✓публікаційний процес: оформлення публікації, референс-менеджер EndNote
✓бізнес-моделі видання та як друкуватися безкоштовно види рецензування
✓розповсюдження публікації та чи можна розмістити повний текст на своєму сайті
✓як перевірити чи індексується видання у Web of Science запитання, що будуть поставлено під час он-лайн реєстрації.
Подія у Facebook
10.06.2021
27 травня 2021 року в Університеті відбувся інформаційний захід "Абетка для аспірантів". Відеозапис Інформаційного заходу розміщено на офіційному YouTube-каналі РМВ КНУТШ.
Детальніше про захід.
14.02.2021
Рада молодих вчених хімічного факультету запрошує всіх бажаючих до Дня Науки на факультеті!
16 лютого о 16.30 долучайтесь до науково-популярного заходу Science Talks, під час якого у Вас буде можливість прослухати доповіді аспірантів та молодих вчених факультету за результатами їх наукових робіт, присвячених актуальним напрямам розвитку хімії.
Приєднуйтесь до конференції в ZOOM.
Ідентифікатор конференції: 909 141 5514
Science Talks
22.01.2021
Запрошуємо молодих науковців взяти участь у Міжнародній літній школі Комунікативної науки, що відбудеться в липні-серпні 2021 р. в м. Берлін.
Більше детальна інформація за посиланням.
08.12.2020
Рада молодих вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує на вебінар "Техніки ефективного тайм-менеджменту", який відбудеться 9 грудня 2020 року в 18.30 в онлайн режимі на платформі ZOOM.
Спікер:
Зубченко Володимир,
директор Бізнес-школи КНУ Корпорації "Науковий парк"; лектор курсів з інноваційного підприємництва, економіки, ризик-менеджменту, data science, статистичних методів, бізнес-моделювання, фінансової та актуарної математики, фінансового аналізу; бізнес-тренер та ведучий; сертифікований актуарій British Institute of Actuaries (UK).
Запрошуються студенти, аспіранти, молоді науковці!

Підключитися до конференції Zoom.
Ідентифікатор конференції: 896 3443 5083
Код доступу: 307712
Техніки ефективного тайм-менеджменту
08.12.2020
Міністерство освіти і науки України оголосило про проведення інформаційного заходу "Research and Innovation Day in Ukraine" з метою висвітлення та обговорення результатів участі України у Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій "Горизонт 2020" (далі – Програма "Горизонт 2020"), а також для інформування щодо подальших кроків для приєднання до наступної Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій "Горизонт Європа".
Захід відбудеться 11 грудня 2020 р. з 10.00 – 17.00 (за київським часом) у режимі онлайн. До участі запрошуються вчені та інноватори; учасники проєктів Програми "Горизонт 2020"; представники центральних органів виконавчої влади; представники малих та середніх підприємств; засновники та учасники стартапів; інші зацікавлені сторони.
Більш детальна інформація за посиланням.
Research and Innovation Day in Ukraine
04.11.2020
Шановні колеги! З нагоди Міжнародного дня науки 2020 року Рада молодих вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує Вас взяти участь у VІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених "Об’єднані наукою: перспективи міждисциплінарних досліджень".
Конференція відбудеться 12-13 листопада 2020 року в online-форматі.
Мета заходу: обмін досвідом між вченими з різних галузей науки для вирішення актуальних проблем сучасної науки; висвітлення переваг міждисциплінарних досліджень та заохочення до створення спільних міждисциплінарних наукових проектів; налагодження контактів між молодими вченими з різних галузей науки для проведення подальших досліджень.
Тематичні міждисциплінарні напрямки конференції:
  • Економічні, правові, інформаційні та соціальні аспекти національної безпеки;
  • Новітні матеріали та технології для потреб суспільства;
  • Інформаційно-комунікаційні технології та штучний інтелект: актуальні проблеми застосування та перспективи впливу на суспільство;
  • Засади сталого розвитку в контексті новітніх викликів сучасності.
В рамках конференції відбудуться панельна дискусія та пленарні лекції, присвячені обговоренню перспектив для молодіжного середовища у забезпеченні розвитку науки та майстер-класи.
Для участі в конференції необхідно до 6 листопада 2020 р. заповнити Google-форму про участь у заході та надіслати тези доповіді (прикріпити через Google-форму або на електронну адресу unitedbyscience2020@gmail.com), оформлені за вимогами, що визначені в інформаційному листі.
Організаційний внесок відсутній.
Звертаємо увагу, що перед публікацією матеріали проходять обов'язкове рецензування кваліфікованими експертами, після чого буде прийняте рішення про включення матеріалів до збірки тез доповідей. Збірка тез доповідей буде доступна для всіх учасників конференції в електронному форматі. Учасники конференції з усними доповідями будуть нагороджені сертифікатами. Для бажаючих за додаткову оплату (вартість узгоджується) збірка тез доповідей буде надрукована після проведення конференції.
Вимоги до оформлення матеріалів та детальну інформацію можна знайти в інформаційному листі та на сайті Ради Молодих Вчених Університету.
Приєднуйтесь до події у Фейсбук.
27.02.2020
Рада молодих вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує на тренінг-семінар "Публікаційна стратегія молодого науковця. Ресурси Web of Science Group" (спікер: Тихонкова І.О. - PhD, Clarivate Analytics), який відбудеться 4 березня 2020 року о 14.30 в аудиторії 204 Головного навчального корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Реєстраційна форма.
тренінг-семінар "Публікаційна стратегія молодого науковця. Ресурси Web of Science Group"
31.01.2020
Посольство Франції в Україні відкриває конкурс стипендій для викладачів та науковців з великим досвідом роботи. Короткострокові стипендії для науковців з досвідом призначені українським науковцям, які співпрацюють з французькими університетськими та науковими закладами. Детальніше за посиланням.
21.11.2019
Опитування у проекті RRING - "Відповідальне дослідження та інновації в глобальній перспективі".
Результати опитування дозволить проаналізувати погляди науковців щодо різних форм науково-дослідної та інноваційної діяльності, зокрема у контексті відповідальності у науці та інноваціях, що пов'язано з науковою етикою та дослідницькою доброчесністю, а також бере до уваги розвиток наук у контексті цілей ООН щодо сталого розвитку.
Перейти до опитування.
12.11.2019
Рада молодих вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує вас долучитись до заходів, які відбудуться в рамках проведення VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених "ОБ’ЄДНАНІ НАУКОЮ: ПЕРСПЕКТИВИ МІЖДИСЦИПЛІНАРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ":
13 листопада (середа) 14.00-15.30: 204 аудиторія, Головний (Червоний) навчальний корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка
Панельна дискусія "Перспективи міждисциплінарних досліджень в Україні та світі"
Модератор дискусії: Романюк Альона, медіа-хуліганка, редакторка інформаційної кампанії "По той бік новин"
Учасники дискусії:
  • Губеладзе Ірина, к. психол. н., голова Ради молодих вчених НАПН України, учасник V фази проекту "Іноваційний університет і лідерство";
  • Захарченко Артем, науковець, письменник, доцент кафедри мультимедійних технологій і медіадизайну Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, директор з досліджень Центру контент-аналізу;
  • Зубченко Володимир, заступник генерального директора Корпорації "Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка", директор Бізнес-школи КНУ. Лектор курсів з інноваційного підприємництва, економіки, ризик-менеджменту, data science, статистичних методів, бізнес-моделювання, фінансової та актуарної математики, фінансового аналізу;
  • Лівінська Олена, мікробіолог, к. біол. н., засновниця інформаційної платформи "Мікроб і Я", науковий співробітник Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К.Заболотного НАН України;
  • Нипорко Олексій, к. біол. н., завідувач кафедрою молекулярної біотехнології та біоінформатики Інституту високих технологій КНУ імені Тараса Шевченка;
  • Підлісна Яна, керівник відділу інтелектуальної власності та підтримки винахідництва ДІФКУ;
  • Семенова Ксенія, голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених НАУ;
  • Толстанова Ганна, начальник науково-дослідної частини КНУ імені Тараса Шевченка;
14 листопада (четвер) 14.00-15.00: 204 аудиторія, Головний (Червоний) навчальний корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка
Майстер-клас/презентація "Як заявити про себе ГОЛОСНО".
Під час майстер-класу/презентації ви дізнаєтесь:
  • Чому одних виступаючих слухають затамувавши подих, а під час виступу інших засинають;
  • Підготовка до виступу перед аудиторією, способи та методи зробити свій виступ успішним;
  • Поради, як побороти хвилювання та навчитись говорити впевнено;
  • Як відповідати на питання аудиторії, в тому числі провокативні та маніпулятивні;
  • Кілька секретних секретів успіху;
Ведучий – Зубченко Володимир, заступник генерального директора Корпорації "Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка", директор Бізнес-школи КНУ. Лектор курсів з інноваційного підприємництва, економіки, ризик-менеджменту, data science, статистичних методів, бізнес-моделювання, фінансової та актуарної математики, фінансового аналізу;
ЗАПРОШУЮТЬСЯ ВСІ БАЖАЮЧІ!
Об’єднані наукою: перспективи міждисциплінарних досліджень
15.10.2019
Рада Молодих Вчених КНУ імені Тараса Шевченка запрошує на захід для аспірантів, під час якого буде можливість отримати відповіді на всі питання від вченого секретаря НДЧ Університету - Караульної Наталії Вікторівни!
18 жовтня о 12:00, Головний навчальний корпус (вул. Володимирська, 60), 204 аудиторія.
11.10.2019
15 жовтня о 10.00 в 329 аудиторії головного навчального корпусу (Червоного) Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбудеться відкриття Міжнародної науково-практичної конференції-школи студентів та молодих вчених BIOMED TALKS - 2019.
Програма конференції представлена на сайті: http://www.biomedtalk.knu.ua/
Співорганізатори проведення конференції:
Рада Молодих Вчених КНУ імені Тараса Шевченка
Студпарламент КНУ. Життя твого Університету
Рада молодих вчених Національної академії медичних наук України
10.10.2019
Увага! Корисна інформація для старшокласників, батьків та вчителів!
Довгоочікувана подія – Загальноуніверситетський день відкритих дверей КНУ EXPO-2019!
КНУ EXPO-2019
Програма заходу передбачає презентації освітніх програм і фахові консультації від університетських експертів у рамках роботи виставкових і профорієнтаційних платформ, а також екскурсії до університетських музеїв, пізнавальні конкурси, цікаві тематичні воркшопи й захопливу розважальну програму.
Участь у заході – безкоштовна.
Упродовж "КНУ EXPO 2019" усі охочі отримають для себе корисну інформацію й зможуть весело й цікаво провести час.
Слідкуйте за подією та програмою заходу у мережі Фейсбук.
09.07.2019
Стартує четвертий Конкурс для молодих вчених
З 15 липня 2019 року розпочинається конкурсний відбір проектів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють (навчаються) у закладах вищої освіти та наукових установ, що належать до сфери управління МОН.
Конкурс молодих вчених було започатковано та проведено МОН України чотири роки тому за ініціативи Ради молодих учених при МОН та має на меті:
  • забезпечення підтримки молодих вчених
  • створення молодими ученими дослідницьких груп для вирішення актуальних проблемних питань
  • формування творчого покоління молодих науковців у різних галузях науки, конкурентоспроможних на міжнародному ринку праці.
Виконання проектів розпочнеться з 2020 року за рахунок коштів загального фонду державного бюджету. Термін виконання проектів – 3 роки.
Тематики Конкурсу:
  • нові технології транспортування, перетворення та зберігання енергії; провадження енергоефективних, ресурсозбережувальних технологій; освоєння альтернативних джерел енергії; безпечна, чиста й ефективна енергетика;
  • нові технології розвитку: транспортної системи, у тому числі розумний, зелений та інтегрований транспорт; ракетно-космічної галузі, авіа- і суднобудування; озброєння та військової техніки; дослідження з найбільш важливих проблем ядерної фізики, радіофізики та астрономії;
  • нові технології виробництва матеріалів, їх оброблення, з’єднання, контролю якості; матеріалознавство; наноматеріали та нанотехнології;
  • нові технології екологічно чистого виробництва та будівництва, охорони навколишнього середовища, видобутку та переробки корисних копалин; хімічні процеси та речовини в екології; раціональне природокористування;
  • технічне і технологічне оновлення та розвиток агропромислового комплексу; органічне виробництво і продовольча безпека;
  • економічні перетворення; демографічні зміни та благополуччя суспільства;
  • актуальні проблеми педагогіки, психології та соціології; інтеграція до європейського науково-освітнього простору; соціально-психологічна реабілітація військовослужбовців з місць військових конфліктів, сімей поранених і загиблих; підтримка обдарованої молоді та формування у дітей сучасного світогляду, моральної і громадянської позиції;
  • правові, філософські, історичні та політологічні аспекти державотворення; захист свободи і національної безпеки України та її громадян на шляху євроінтеграції;
  • актуальні проблеми українознавства, літературознавства, мистецтвознавства, мовознавства та соціальні комунікації;
  • розробка й впровадження нових технологій та обладнання для якісного медичного обслуговування, фармацевтики, профілактики та лікування захврювань; біотехнології;
  • розвиток сучасних інформаційних, комунікаційних технологій, робототехніки.
По результатам першого конкурсу, який проведено в 2016 році, фінансування отримали 79 наукових розробок молодих вчених (загальна кількість поданих проектів – 439); в другому конкурсі – 123 проекти (подано 362 проекти), в третьому – 54 нових проектів (подано 361 проект).
Примітно, що найбільше фінансування проектів молодих вчених було закладено в 2019 році – загальна сума на нові та на продовження раніше розпочатих проектів становила 75 млн гривень (23 млн гривень на нові та 53 млн гривень на продовження початих робіт).
Раніше в МОН зазначали, що до 2020 року планується збільшення бюджету Конкурсу до 100 млн гривень, оскільки один із основних пріоритетів МОН – підтримка молодих вчених.
Важливі дати:
15.07.2019 - Оголошення конкурсу та початок першого етапу конкурсного відбору;
До 06.09.2019 – завершення першого етапу конкурсного відбору в єдиній інформаційній системі "Наука в університетах"
До 12.09.2019 – подача результатів першого етапу Конкурсу до Директорату науки (Чеберкусу Д.В.);
До 11.10.2019 – проведення експертизи проектів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених;
До 02.12.2019 – проведення фінального засідання Конкурсної комісії з відбору проектів молодих вчених та оголошення переліку проектів-переможців;
01.01.2020 – Початок виконання проектів.
Детальніше в наказі МОН.
Щиро бажаємо успіхів молодим науковим колективам!
22.03.2019
  • Стипендії від Польської національної агенції академічних обмінів.
    Польська національна агенція академічних обмінів NAWA Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej #NAWA, яка була утворена в 2017 році, фінансує різні програми міжнародної академічної мобільності (як це робить DAAD, British Council, #CampusFrance).
    До 23 квітня 2019 року можна подати заявки на мобільність науковців з-за кордону до Польщі, у тому числі й українцям - Програма ім. Улама (The #Ulam Programme).
    Хто може подати заявку?
    - Науковець з-за кордону, який має науковий ступінь доктора філософії.
    - Особа, яка не мешкає у Польщі та не вчилася у польських закладах і не має польського наукового чи освітнього ступеня.
    Які заходи може охоплювати заявка?
    - проведення наукового дослідження та конструкторських робіт
    - наукове стажування (як постдок)
    - викладацька діяльність у польському закладі вищої освіти або науковій інституції
    - збирання даних та матеріалів для дослідження і наукової публікації.
    Який термін візиту?
    - від 6 до 24 місяців
    - проект можна реалізуватися з 1 жовтня 2019 до 31 травня 2020.
    Які фінансові умови для учасника?
    - стипендія PLN 10,000 на місяць (2,5 тис євро, досить висока ставка)
    - додаткова оплата коштів мобільності (проїзду)
    Деталі.
  • Міністерство освіти і науки України оприлюднило для громадського обговорення проект наказу про публікацію результатів дослідження на здобуття наукових ступенів кандидата і доктора наук.
    Деталі.
  • МОН починає експеримент із захисту докторів філософії в разових вчених радах. Детальніше за посиланням.
    19.11.2018
    Молоді науковці хімічного факультету - Гарагуц Юлія (усна доповідь за темою "Конкурентні взаємодії в гібридних наносистемах полімер/цисплатин та полімер/Ag/цисплатин") та Красилов Ігор (усна доповідь за темою "Синтез та модифікація синтетичних аналогів гравеолону") - учасники V Всеукраїнської науково-практичної конференції "Об'єднані наукою: перспективи міждисциплінарних досліджень", яка організована Радою Молодих Вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Студентського Парламенту та Наукового Парку Університету. Фото на сторінці Facebook за посиланням.
    09.10.2018
    Рада Молодих Вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує аспірантів взяти участь в інформаційному заході Аспірант КНУ: info day, який відбудеться 16.10.2018 р. в 14.30. Детальна інформація у прикріпленому файлі.
    Дізнайтесь про можливості, які відкриває перед вами навчання в аспірантурі Університету!
    24.09.2018
    Шановні колеги! Рада молодих вчених та Студентський парламент Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошують 8-9 листопада 2018 року взяти участь у V Всеукраїнській науково-практичній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених "Об'єднані наукою: перспективи міждисциплінарних досліджень".
    Для участі в конференції необхідно до 14 жовтня 2018 р.
    1) надіслати на електронну адресу unitedbyscience2018@gmail.com тези доповіді згідно визначених в інформаційному листі вимог;
    2) заповнити Google-форму про участь у заході.
    Детальна інформація - в додатку.
    15.08.2017
    Національний інститут хімії Словенії, пропонує подати спільну заявку для участі у програмі Горизонт 2020 в проектах за напрямком Дії Марії Склодовської-Кюрі на індивідуальні стипендії (MSCA-IF-2017).
    Більш детально ознайомитися з інформацією про інститут, тематиками досліджень та умовами і перспективами спільної участі з Національним інститутом хімії Словенії в програмі Горизонт 2020 за напрямком MSCA-IF-2017 можна у додатку.
    03.08.2017
    Науково-дослідна частина Університету встановила наукові зв'язки з Варшавським університетом, який пропонує подати спільну заявку для участі у програмі Горизонт 2020 в проектах за напрямком Дії Марії Склодовської-Кюрі на індивідуальні стипендії (MSCA-IF-2017).
    Пропозиція спрямована на підтримку досвідчених дослідників з будь-якої точки світу, тобто дослідників, які мають докторський ступінь або мають щонайменше чотири роки (повний робочий день) дослідження на час закінчення терміну подачі заявки - до 14.09.2017 року.
    Більш детально ознайомитися з інформацією про університет та умовами і перспективами спільної участі з Варшавським університетом в програмі Горизонт 2020 за напрямком MSCA-IF-2017 можна тут.
    02.08.2017
    Гранадський Університет (Іспанія), в рамках програми Горизонт 2020 оголошує конкурс на 10 стипендіальних місць за напрямком Дії Марії Склодовської-Кюрі Співфінансування регіональних, національних та міжнародних програм (MSCA COFUND) програми Athenea3i Research Fellowship, тривалістю 36 місяців.
    Заявки на конкурс приймаються до 29 вересня 2017 року.
    Умови конкурсу.
    03.07.2017
    Проект RI-LINKS2UA програми ЄС "Горизонт 2020" оголошує конкурс для молодих дослідників на отримання грантів для участі в Літній школі-тренінгу з написання проектних заявок та ознайомлення з концепцією "Відповідальні дослідження та інновації", яка стосується напряму "Наука з суспільством і для суспільства" цієї програми.
    Літня школа відбудеться 25-28 вересня 2017 р. в Одесі і включатиме як лекційну частину, так і групові практичні заняття, а також відвідання інноваційного виробничого підприємства.
    До участі в школі запрошуються молоді дослідники та інноватори (віком до 35 років) з дослідницьких установ, вищих навчальних закладів, малих та середніх підприємств, а також представники громадянського суспільства (в тому числі, недержавних організацій).
    Критерії відбору учасників включають: наявність вищої освіти; представлення ідеї проекту або дослідницьких інтересів відповідно до напрямів школи-тренінгу (ресурсні матеріали, біотехнологія, транспорт, наука з суспільством та для суспільства); вільне володіння англійською (мова Літньої школи - англійська, переклад не передбачений).
    Організатори школи покривають витрати на дорогу, проживання (включно зі сніданком) та обіди. Крайній термін подачі заявок - 15 липня. Результати відбору будуть оприлюднені в першій половині серпня.
    Форма заявки та програма Літньої школи розміщені на веб-сайті проекту RI-LINKS2UA і мають бути заповнені он-лайн.
    11.05.2017
    До уваги студентів, аспірантів та молодих вчених! Рада молодих вчених юридичного факультету та кафедра інтелектуальної власності запрошують 17 травня 2017 року о 14:00 відвідати інформаційний захід на тему: "Вільне використання творів науки, літератури, мистецтва: від теорії до практики". Спікер: Любов Майданик - фахівець з авторського права та суміжних прав, к.ю.н., асистент кафедри інтелектуальної власності КНУ імені Тараса Шевченка.
    Для участі в заході обов'язкова реєстрація.
    Місце проведення: Червоний корпус КНУ імені Тараса Шевченка. Номер аудиторії буде розіслано зареєстрованим учасникам.
    08.05.2017
    Шановні колеги! Запрошуємо Вас на тренінг "Базові техніки публічного виступу", який відбудеться 11 травня 2017 р. на хімічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Початок заходу в 13.00 у Великій хімічній аудиторії хімічного факультету (вул. Володимирська, 64/13).
    Участь безкоштовна.
    Тренінг проведе Володимир Зубченко - керівник Business-Leader School KNU, бізнес-тренер, сертифікований актуарій, голова комітету з освіти Товариства актуаріїв України.
    27.04.2017
    З 19 квітня по 30 червня 2017 р. Наукова бібліотека ім. М. Максимовича, в рамках співпраці з консорціумом ElibUkr, пропонує Вам скористатись тестовим доступом до електронних журналів від міжнародної компанії DeGruyter. Доступ відбувається з локальної мережі університету за посиланням.
    27.04.2017
    28.04.2017 р. о 14.15 в 204 ауд. Червоного корпусу відбудеться засідання Науково-технічної ради. Порядок денний за посиланням.
    27.04.2017
    17 травня 2017 року о 14.00 в Науковій бібліотеці ім. М.Максимовича (ауд. № 31; вул. Володимирська, 58) в рамках співробітництва КНУ та Академії ДТЕК відбудеться перший семінар з курсу семінарів з менеджменту "Індивідуальний план розвитку ".
    Форма для реєстрації.
    21.03.2017
    15 травня 2017 року у Києві відбудеться воркшоп "SCIENCE CONNECTS: Strengthening the Interaction between Researchers in Ukraine and Scientific Diaspora", метою якого є посилення взаємодії між вченими України та української "наукової діаспори". Більше інформації на сайті заходу.
    Реєстраційна форма.
    21.03.2017
    28 березня 2017 року відбудеться семінар від консультанта Elsevier, к.е.н., Андрія Локтєва на тему: "Як зробити, щоб мою статтю цитували? Рекомендації авторам з підготовки публікації в міжнародних рейтингових журналах".
    Початок семінару в 14.00 у кімн. 31 головного корпусу Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича (м. Київ, вул. Володимирська, 58, 3 пов.).
    Просимо Вас для участі у заході заповнити реєстраційну форму.
    Нагадуємо, що Ви можете скористатись передплаченим доступом до бази даних Scopus видавничої корпорації Elsevier у локальній мережі університету.
    08.03.2017
    22 Березня 2017 року о 10.00 в 204 ауд. Червоного корпусу КНУ імені Тараса Шевченка відбудеться семінар "АБЕТКА ДЛЯ АСПІРАНТІВ". Реєстрація на семінар за посиланням.
    Спікер: Караульна Наталія Вікторівна, директор НКЦ, Вчений секретар НДЧ, к.філос.н.
    Питання, які будуть розглянуті:
    • публікації результатів досліджень (фахові видання та ін.);
    • подання дисертації до спеціалізованої Вченої Ради;
    • підготовка супровідних документів;
    • вимоги та правила;
    • система "Антиплагіат" та ін.
    09.12.2016
    Вчора, 8.12.2016р., відбувся семінар "Можливості платформи Web of Science для якісних наукових досліджень та навчання. (Web of Science Core Collection, Journal Citation Report, EndNote, ResearcherID)" від фахівця з навчання Thomson Reuters Ірини Тихонкової.
    Матеріали семінару доступні за посиланням.
    05.12.2016
    Рада молодих вчених хімічного факультету запрошує на семінар "Можливості платформи Web of Science для якісних наукових досліджень та навчання. (Web of Science Core Collection, Journal Citation Report, EndNote, ResearcherID)" від фахівця з навчання Thomson Reuters Ірини Тихонкової.
    Дата проведення: 8 грудня 2016 р.
    Час та місце зустрічі: 15.00, ВХА (Велика хімічна аудиторія).
    Детальна інформація за посиланням.
    05.12.2016
    З метою підвищення ефективності інформатизації молодих вчених Університету щодо можливостей програм Державного фонду фундаментальних досліджень (ДФФД), Рада молодих вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує на майстер-клас від її представника.
    Дата проведення: 9 грудня 2016 р. 
    Орієнтовний час та місце: з 15.00 до 17.00 у 204 аудиторії Головного корпусу Університету (Володимирська, 60).
    03.12.2016
    30 листопада 2016 року відбулась лекція "Високоякісна наукова стаття - рекомендації авторам при підготовці публікацій у міжнародних рейтингових журналах" та навчальний семінар з використанням системи Scopus "Пошук та аналіз наукових статей в Scopus. Профіль автора та його коригування"
    Матеріали освітнього заходу можна завантажити, натиснувши на посилання.
    03.12.2016
    Хімічний факультет запрошує всіх бажаючих на "День відкритих дверей", що відбудеться 16 грудня (п'ятниця) 2016 р. о 16.00 у Великій хімічній аудиторії. 
    Під час зустрічі Ви зможете поспілкуватися з адміністрацією факультету, ознайомитися з педагогічною та науковою діяльністю, відвідати навчальні та наукові лабораторії, поспілкуватися зі студентами, аспірантами та молодими вченими факультету та отримати відповіді на всі ваші запитання.
    29.11.2016
    Високоякісна наукова стаття - рекомендації авторам при підготовці публікацій у міжнародних рейтингових журналах.
    Бажаючі запрошуються 30 листопада о 14:30 в аудиторії 27 Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича (м. Київ, вул. Володимирська, 58).
    Для участі в заході заповніть реєстраційну форму .
    Детальна інформація про захід тут.
    25.11.2016
    Об'єднані наукою: перспективи міждисциплінарних досліджень.
    17-18 листопада відбулась ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених "Об'єднані наукою: перспективи міждисциплінарних досліджень", на якій успішно зроблені усні доповіді молодими вченими кафедри органічної хімії (5 доповідей) та кафедри неорганічної хімії (1 доповідь).
    Учасники конференції нагороджені сертифікатами.
    17.09.2016
    Науково-практична конференція "Об'єднані наукою: перспективи міждисциплінарних досліджень".
    З нагоди Міжнародного дня науки 2016 року в рамках Фестивалю інновацій Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошуємо Вас взяти участь у III Всеукраїнській науково-практичній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених "Об'єднані наукою: перспективи міждисциплінарних досліджень".
    Конференція відбудеться 17-18 листопада 2016 року.
    До участі запрошуються молоді вчені, докторанти, аспіранти та студенти, які зацікавлені в проведенні міждисциплінарних досліджень чи вже мають відповідний досвід, а також всі бажаючі дізнатись про нові можливості та перспективи міждисциплінарних досліджень.
    Для участі в роботі конференції необхідно до 1 листопада 2016 р. заповнити Google-форму про участь у заході та надіслати тези доповіді (2 повні сторінки) - на електронну пошту оргкомітету.
    Інформаційний лист тут.